۸ اپلیکیشن فوق العاده برای یادگیری زبان انگلیسی ، سلام به شما دوست عزیز، امروز ما در آکادمی کاوسی قصد داریم همانطور که از عنوان این مقاله مشخص است به شما تعدادی نرم افزار کاربردی را در حوزه یادگیری زبان انگلیسی معرفی کنیم. اگر به هر دلیلی نمیتوانید یا زمان کافی ندارید در آموزشگاه های زبان به یادگیری زبان بپردازید، استفاده از یک نرم افزار یا اپلیکیشن زبان انگلیسی میتواند یکی از گزینه های شما باشد. پیشنهاد ما این است که از تأثیر تکنولوژی بر فرآیند یادگیری زبان انگلیسی غافل نشوید. اگر شما هم جزء افرادی هستید که معتقدید که تنها کتاب میتواند نیازهای مطالعاتی شما را برطرف کند، باید بگوییم که این گفته اشتباه است.
کتاب ممکن است منبع مطالعاتی شما را براورده سازد ولی آیا میتواند در یادگیری مکالمهٔ درست و بدون مشکل به شما کمک کند؟ آیا کتاب میتواند مهارت های شنیداری شما را تقویت کند؟ کدام نرم افزاری برای یادگیری زبان انگلیسی بهتر است؟ در این مطلب تلاش کردهایم به این سوالات پاسخ دهیم؛ با ما همراه باشید!
در این مقاله تلاش کردیم تعدادی از نرم افزار های به نام یادگیری آنلاین زبان انگلیسی را به شما معرفی کنیم و ویژگیهای آنها را برای شما شرح دهیم . برخی از آنها نرم افزارهای معروفی هستند که احتمالا نام آنها را شنیدهاید. برخی هم ناشناختهتر هستند ولی قابلیتهای منحصر به فرد و ویژهای دارند که آنها را از بقیه متمایز میکند.
۱- اپلیکیشن دولینگو ( Duolingo )
دلایل بسیاری باعث شده DUOLINGO یکی از محبوبترین اپها در این حوزه می باشد. این اپ مجانی است و طراحی خوبی دارد. درسهای زبان آن هم به قطعات کوچک تقسیم شده که روند یادگیری را مثل یک بازی ساده و جذاب میکند. روش کار دولینگو و نرم افزارهای مشابه آن بر اساس ترجمه کلمات و جملات از زبانی به زبان دیگر است. یعنی اینکه فرض میشود شما به یک زبان تسلط کامل دارید و بر مبنای آن، میتوانید زبان دیگری را یاد بگیرید.
دولینگو یک زبان را به صورت موضوعی به شما یاد میدهد. یعنی درسهای اول مربوط به سلام و علیک کردن یا اسم میوهها هستند و موضوعات پیچیدهتر مثل تکنولوژی یا سیاست در درسهای آخر ظاهر میشوند. این اپ زبان را به حوزههای موضوعی مختلف تقسیم میکند. مثلا حوزه پوشاک یا حوزه کسب و کار. از طرف دیگر تقسیم بندیهایی مثل قیدها، ضمایر و یا سایر موضوعات مرتبط با دستور زبان هم دارد.
میتوانید متنها یا صداها را ترجمه کنید یا حتی سرعت فایل صوتی را کاهش دهید تا کلمات گفته شده را دقیقتر بشنوید. در طی روند یادگیری زبان باید برخی کلمات را تایپ کنید، کلماتی را با صدای بلند بیان کنید و گاهی بین چند گزینه دست به انتخاب بزنید. تنها مشکل دولینگو برای ما ایرانی ها این است که نمیتوانیم در آن بر مبنای زبان فارسی به یادگیری آنلاین زبان انگلیسی بپردازیم، اما دوره های آموزش آنلاین داخل دولینگو دائما در حال به روز رسانی هستند و احتمالا در آینده این امکان نیز به دولینگو اضافه خواهد شد.
۲- اپلیکیشن ممورایز ( Memrise )
ممرایز یکی از پرکاربردترین اپلیکیشن ها در سیستم عامل اندروید و IOS است و دلایل متعددی نیز برای این کاربرد فراوان وجود دارد. گستردگی واژههای موجود در این برنامه، تعداد زیادی کلیپهای صوتی برای تقویت زبان شنیداری، اصطلاحات روزمره، درسهای گرامری و آموزش صوتی و نوشتاری تلفظ درست واژگان از جمله مواردی است که سبب پرطرفدار شدن این برنامه شده است.
این نرمافزار با تکیه بر تکنیکهای مدرن آموزش، واژگان و عبارات انگلیسی را به نحوی هوشمندانه در ذهن مخاطب حک میکند به شکلی که تا زمانی طولانی در حافظه شخص بمانند. سوالها و کوییزهای جالبی در این نرمافزار یادگیری زبان انگلیسی مطرح شدهاند و ازنظر جنبه های فان و سرگرمی نیز بسیار خلاقانه ظاهر شدهاند. لازم به ذکر است که در ممرایز این امکان برای شما وجود دارد که بر مبنای زبان فارسی، زبان انگلیسی را یاد بگیرید. فقط کافی است وارد وبسایت Memrise شده و در آن ثبت نام کنید.
۳- اپلیکیشن بوسو ( Busuu )
یکی دیگر از بهترین برنامه هایی که میتوانید از آن برای یادگیری استفاده کنید، برنامه Busuu خواهد بود. این برنامه در مقایسه با برنامه های پیشین یک تمایز عمده دارد! وجه تمایز این برنامه مربوط به امکان صحبت کردن با سایر کاربران و انگلیسی زبانان محلی میشود! یعنی شما با برنامه Busuu میتوانید ضمن صحبت کردن با افرادی که با صورت محلی انگلیسی صحبت میکنند و دیگر کاربران برنامه، قابلیت صحبت کردن یا اصطلاحا اسپیکینگ انگلیسی خود را تقویت کنید. خوشبختانه برنامه مذکور با هر دو سیستم عامل اندروید و iOS سازگاری دارد.
روش کار بوسو، آموزش آنلاین زبان انگلیسی به صورت کاربردی است. فایلهای صوتی و ویدیویی مختلف موجود در آن به تقویت مهارتهای صحبت کردن (Speaking) و گوش کردن (Listening) شما کمک میکنند و برای تلف نشدن وقت شما، در ابتدای کار امکان تعیین سطح آنلاین هم وجود دارد. این نرم افزار به صورت مستمر سطح دانش زبان شما را سنجیده و به شما اعلام میکند از نظر سطوح CEFR در حال حاضر در چه جایگاهی قرار دارید.
Bussu درسهای بخصوصی هم برای افرادی که قصد سفر دارند در خود جای داده. از طریق آنها میتوانید برای سفر بعدیتان آماده شوید و البته در صورتی نیاز امکان گفتگو با افرادی که به زبان اصلی سخن میگویند و قادرند اشتباهات و متنهایتان را اصلاح کنند هم برای شما فراهم است. در این اپ بخش آفلاین هم وجود دارد پس بدون نیاز به اتصال به اینترنت هم میشود از Bussu استفاده کرد.
۴- اپلیکیشن فلونت یو ( FluentU )
برنامه FluentU یکی از پر مخاطب ترین اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی محسوب میشود که با سیستم عامل iOS سازگاری دارد و قرار است به زودی نسخه اندرویدی آن هم منتشر گردد. نرم افزار یادگیری زبان انگلیسی فلونت یو از دیگر نرمافزارهایی است که احتمالاً نام آن را شنیده باشید. فلونت یو رایگان نیست و به ازای اشتراک حساب آن ماهانه یا سالانه پولی دریافت میکند. این نرمافزار هم مبنی بر یادگیری از طریق ویدیو است.
در این برنامه آموزش زبان از طریق مرور موزیک ویدیو، فیلم، آگهی های تبلیغاتی، اخبار و سایر مسائل این چنینی انجام میشود. این مسئله سبب میشود تا کاربر با کلمات بسیار متعدد و کاربردی آشنا شود. این برنامه بعد از تماشای هر ویدیو یا گذراندن دوره آموزشی، یک کوییز یا تست را هم ارائه میکند که شما با شرکت کردن در آن میتوانید کیفیت یادگیری خود را محک بزنید.
فلونت یو کاملترین منبع یادگیری زبان انگلیسی از طریق ویدیو و فلش کارت است و تنها مشکلی که دارد این است که رایگان نیست. فلونت یو در دو حالت اصلی و پلاس فعالیت دارد که در حالت پلاس امکانات بیشتری ذر اختیار شما قرار داده میشود. به صورت کلی برنامه FluentU یکی از بهترین اپلیکیشن های آموزش زبان انگلیسی محسوب میشود.
۵- اپلیکیشن رزتا استون ( Rosetta Stone )
احتمالاً اگر قبلاً به دنبال یک نرم افزار یادگیری زبان انگلیسی بودهاید خیلیها این نرمافزار را به شما معرفی کرده باشند. رزتا استون از همه نظر کامل است. بخشهای مختلفی را پوشش داده است و در دو حالت آنلاین و آفلاین در دسترس است. در رزتا استون همهچیز سر جای خودش است، اگر میخواهید گرامر یاد بگیرید به بخش گرامر میروید و در میان بخشهای مختلف آن مطلب موردنظر را انتخاب میکنید و سپس شروع به مشاهدهٔ آن میکنید، اگر با ویدیو یا صوت مشکل دارید میتوانید از قسمت متنی آن استفاده کنید.
استفاده از خدمات Rosetta Stone مجانی نیست. تنها امکانی که به شما داده میشود این است که مدت محدودی به صورت دمو (آزمایشی) از آن استفاده کنید و پس از آن باید به صورت ماهیانه یا سالیانه حق اشتراک پرداخت کنید. البته که به صورت عادی هیچ خدماتی در دنیا به صورت مجانی به شما ارائه نشده و آنهایی که به آموزش رایگان زبان انگلیسی میپردازند، هزینههای خود را از طریق تبلیغات تامین میکنند.
۶- اپلیکیشن بابل ( Babbel )
این اپلیکیشن به چندین درس تقسیم شده که هر کدام بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشند. درسهای مختلف به درد تمرین قابلیتهای مختلف میخورند و قشر هدفشان هم هر دو گروه زبانآموزان مبتدی و حرفهای هستند. با این اپ لغات و عبارات مختلفی میآموزید. BABBEL ازتان میخواهد که لغاتی را تلفظ کنید، حرف بزنید و کلمات را در جملات مناسب به کار ببندید.
نکته جذاب این اپ تمرکز آن بر مهارت مکالمه است و همینطور که دارید پیشرفت میکنید کم کم قواعد دستوری را هم به شما میآموزد. در عین حال وقتی به اینترنت هم دسترسی ندارید چندان دچار مشکل نمیشوید چون قادرید درسها را از پیش دانلود کنید.
طراحی این اپ نواقصی دارد و سیستم تشخیص صدای آن هم گاهی با مشکل مواجه میشود. مشکل دیگر اینجاست که اگر بخواهید به همه ویژگیهای BABBEL دسترسی کامل داشته باشید باید در ماه بین ۵ تا ۱۰ دلار پول بپردازید.
۷- اپلیکیشن تاندم ( Tandem )
همه میدانند که تنها راه پیشرفت واقعی در یک زبان این است که سعی کنید به آن زبان صحبت کنید. اپ TANDEM هم از طریق گفتگو و ارتباط با برخی از افرادی که زبان مادریشان، همان زبانی است که شما میخواهید بیاموزید باعث پیشرفت یادگیری زبان شما میشود. این اتفاق از طریق متون، فایلهای صوتی و چت ویدیویی میافتد. این اپ اول شرایطتان را بررسی میکند و بعد بهتان کمک میکند یک نفر را پیدا کنید تا با هم پروسه زبانآموزی را پیش ببرید.
وقتی زمان چت کردن را مشخص کردید، میتوانید از قبل موضوعات مشخصی را هم برگزینید تا از طریق آنها یخ اولیه گفتگو با یک غریبه بشکند. این اپ مجانی است، البته اگر بتوانید شریک مناسبی برای آموختن زبان پیدا کنید، اتفاقی که برای زبانهای محبوب و مشهور جهان به راحتی رخ میدهند. البته این امکان هم وجود دارد که پول دهید و از خدمات یک معلم حرفهای بهره ببرید.
برای ثبتنام در این اپ باید از حسابکاربری فیسبوک یا گوگل استفاده کنید. باید صبر کنید تا اطلاعات حسابتان تایید شود و سپس میتوانید از یادگیری یک زبان جدید و آشنایی با آدمهای جدید لذت ببرید.
۸- اپلیکیشن هلو تاک ( Hello Talk )
برنامه هلوتاک یکی از بهترین اپلیکیشنهای آموزش زبان که بیش از ۱۰ میلیون نفر کاربر دارد و اطلاعات و آموزشهایی برای بیش از ۱۵۰ زبان زنده جهان در آن وجود دارد. تمامی کلیپهای صوتی موجود در برنامه با لهجه مخصوصان شهروندان کشور صاحب آن زبان است و امکان گفتوگو با اپلیکیشن در آن گنجانده شده است.
در هنگام یادگیری زبانی خارجی صحبت با افرادی که زبان مادری آن، زبان مورد نظر شما است میتواند اقدامی بسیار کمک کننده در جهت یادگیری اصطلاعات خاص آن زبان و تلفظ صحیح واژهها باشد. ویژگی دیگر اپلیکیشن HelloTalk قابلیت امکان دسترسی و چت با سایر کابران از طریق پیامرسان WhatsApp است. یعنی از شما در هنگام یادگیری زبان با سوالی رو به رو شدید، میتوانید به راحتی آن را در WhatsApp بپرسید. در طول میتوان گفت اپلیکیشن آموزش زبان HelloTalk تعاملیترین برنامه یادگیری زبان در میان نرمافزارهای معرفی شده است. اپلیکیشن هلوتاک برای هر دو سیستمعامل اندروید و IOS در دسترس است.
([ratings])